Designa galgar

Du vet de där gamla galgarna de har på äldreboenden? Det brukar komma fram sådana i min garderob, för övrigt väldigt konstigt...  Det är tunna trägalgar oftast med något namn ditskrivet med blyerts, för att man sedan ska kunna sudda ut namnet och byta namn säkert.. Hittade en det stod Alice på här nyss.... Jo! Dessa kan du klä i något snyggt tyg, eller som med gamla plastband som förr. Själv samlar jag på häftiga galgar jag ropat in på auktion, gärna i chockrosa plast, en alla varianter fungerar, men de måsta vara äkta 50-60 tal. Såå härligt! Tänk vad mycket fina kläder som ska ha hängt på de galgarna genom åren...


Det finns flera sätt att gå till väga när man ska klä galgar, du kan göra det lätt för dig och klippa flera långa remsor du sedan limmar på plats och snor fast dem varv för varv som på bilden. Tycker man även kan avsluta med att binda något fint band upptill vid hängaren.
Ett annat sätt är att ta favvo-tyget, vika det dubbelt med mönstret inåt, skissa av galgen på tyget med penna. Klipp sedan tyget, men tänk på att du måste ha ordentlig sömsmån när du sedan syr. Det blir som en kanal, och det får inte bli för trångt, för tyget skall träs på galgen sedan efter att du vänt det med mönstret ut. Tänk på att inte sy ihop helt runt kanalen utan att du kan trä det på galgen. Öppningen syr du igen för hand sedan. Man kan ju sy detta fodral mycket bredare än galgen och stoppa det för att få en fluffig galge. Avsluta med ett fint band.

Man kan ju även måla galgarna! :)

Kommentera här: